Uw nieuwe hyperconverged infrastructure (HCI) moet aan heel wat eisen voldoen. Het moet de beste onderdelen voor rekenkracht, netwerkconnectiviteit, opslag en virtualisatie verzamelen in een gevalideerd totaalpakket. Bovendien moet het aangevuld worden met geïntegreerd beheer, end-to-end ondersteuning en life cycle management. Logisch dus dat u vooral aandacht schenkt aan het vinden van de juiste hardware. Maar ook een correcte implementatie en het onderhoud zijn belangrijke criteria voor goed werkende HCI. Maar wat definieert een goede partner?

EEN GOEDE PARTNER KIJKT VERDER VOORUIT

Een hyperconverged node is een standaard product maar het laatste wat uw wilt is eenheidsworst. Hoe kunnen we de infrastructuur helemaal op maat van uw behoeften afstellen, zodat uw bedrijf klaar is om de volgende stappen te zetten? Een generieke partner analyseert uw huidige noden en reikt u doorgaans een toepassing, toestel of infrastructuur aan die ze oplost. Zonder meer. Daartegenover staat een partner die wat afstand kan nemen en een analyse maakt van uw bedrijfsprocessen. IT moet u efficiënter en flexibeler laten werken. Bovendien kan uw nieuwe partner uw toekomst goed inschatten en de groei van uw IT afstemmen op uw business. Zo remt technologie niet af, maar zet het integendeel uw bedrijf kracht bij.

EEN GOEDE PARTNER HEEFT DE NODIGE TECHNISCHE KENNIS

De partner die u op het oog heeft beweert bij hoog en laag dat hij een expert is in deze nieuwe technologie, uw sector of IT, maar hoe kan u daar zeker van zijn? Het biedt geen sluitend antwoord, maar de relatie tussen uw partner en zijn leveranciers voor componenten en managementtools vertelt u veel. Misschien kreeg het bedrijf of de medewerkers wel certificaten van vendors. Ook het rekruterings- en trainingsproces zegt heel wat over de competenties van uw toekomstige partner.

EEN GOEDE PARTNER HEEFT ERVARING

Theoretische kennis is belangrijk, maar we willen natuurlijk ook graag praktijkervaring zien. Voor hyperconverged infrastructure is dat niet anders, maar er is wel een belangrijke nuance. Het is een vrij recente technologie, waardoor het vrij moeilijk is om ‘zeer ervaren’ te zijn. Laat u wat dat betreft  niets wijsmaken. Ga na bij welke bedrijven uw potentiële dienstverlener al een hyperconverged infrastructure-project deed en regel eventueel een meeting met hen. Zo krijgt u uit eerste hand informatie over zijn kunnen en hoe het is om met hem samen te werken.

EEN GOEDE PARTNER KAN U BLIJVEND ONDERSTEUNEN

Hyperconverged infrastructure is meer dan alleen een blok hardware. Het is een zelfsturend platform dat prima werkt als het goed is ingeregeld. Naarmate uw bedrijf evolueert moeten de instellingen misschien aangepast worden. Ga na of uw partner u blijvend kan ondersteunen en of die hulp ook op maat is van uw situatie en bedrijf. Wat u leerde uit uw onderzoek naar hun ervaring en technische kennis kan u al een idee geven van de ondersteuning die ze kunnen bieden. Terug even aankloppen bij klanten van het bedrijf en vragen naar hun ervaringen met hen, helpt het plaatje compleet te maken.

EEN GOEDE PARTNER OVERTUIGT U MET ZIJN SLA

De reputatie, kennis en ervaring van een mogelijke partner mogen dan wel goed zijn, dat wil nog niet zeggen dat ze u de diensten bieden die u verwacht. Door naar de Service Level Agreement (SLA) te kijken van verschillende partijen, krijgt u een goed beeld van wat u bij een bedrijf kan verwachten. Een goede partner garandeert in zijn SLA de continuïteit van uw business en een minimale downtime. Dat doet hij bijvoorbeeld door hardware te dupliceren voor redundantie en verschillende backupscenario’s op te nemen in zijn aanbod. Een ander belangrijk aandachtspunt is databeveiliging. Die zit liefst goed ingebakken in uw SLA.

EEN GOEDE PARTNER WEET DAT HIJ U TEVREDEN MOET HOUDEN

Het klopt dat u met hyperconverged infrastructure alle infrastructuureitjes in hetzelfde mandje legt. Anderzijds is het ook eenvoudiger om versneld van partner te veranderen. Dat is ruim voldoende drukmiddel om het maximale uit uw partnership te halen. Het is alleszins eenvoudiger dan bij een traditioneel datacenter waarbij u met minstens vier partijen aan tafel zit. Of u in de watten gelegd zult worden, weten we niet. Maar uw toekomstige partner beseft dat de competitie meekijkt. Als u deze zes criteria kunt afvinken dan zit het wel goed met uw partnerkeuze.

Benieuwd of Econocom zes vinkjes mag zetten? Maak gauw een afspraak en we vertellen graag meer over onze HCI-diensten.

Lees meer over hyperconverged infrastructure:

Wat is dat eigenlijk, hyperconverged infrastructure?

3 tips om van start te gaan met hyperconverged infrastructure

5 redenen waarom hyperconverged infrastructure uw aandacht verdient

Belgische bedrijven kiezen voor multicloud strategie