Dat Windows 10 meer is dan gewoon de nieuwe versie van het alomtegenwoordige besturingssysteem beschreven we al in een eerdere post. Iedereen weet dat we de overstap eens zullen moeten maken. En laten we eerlijk zijn, een migratie is nooit eenvoudig en zorgt altijd voor spanningen op IT en bij de eindgebruikers. Heb je de juiste expertise in huis, dan kan je overwegen zelf deze migratie te starten met behulp van de tools die Microsoft je aanbiedt. Toch leert de ervaring ons dat niet alles steeds loopt zoals verwacht en je nood hebt aan de kennis van een gespecialiseerde IT-partner. Er zijn veel partners die dergelijke diensten aanbieden. We lijsten je graag een aantal aandachtspunten op, waar je op moet letten bij je keuze.

Ontdek Windows 10

WELKE COMPETENTIES ?

Vele mensen maken dagelijks gebruik van Windows 10, niet iedereen is daarom een expert. De migratie, en al zeker bij grotere ondermeningen, wordt toch snel complex en vereist de nodige kennis op vlak van veilgheid, active directory etc. Bovendien biedt Microsoft een aantal tools aan als Windows Deployment Services en User State Migration tools. Wil je een naadloze migratie, dan mag expertise in voorgaande zeker niet ontbreken. Om het voor organisaties makkelijk te maken, certifieert Microsoft haar partners in verschillende categorieën en niveaus, waarbij ‘Gold’ het hoogste is. Wil je er zeker van zijn dat juiste expertise én ervaring aan boord zijn, kies dan een partner met een Gold expertise in Windows en Devices. Deze heeft immers de nodige training en kunde bewezen.

Faites le choix d'un bon partenaire

De goeie partner kiezen

IS ER CLOUD EXPERTISE ?

Dat Windows 10 cloud omarmt werd duidelijk aangetoond in dit artikel. De toekomstige upgrades van het OS zullen immers aangeleverd worden door Windows as a Service, waardoor updates automatisch gepushed worden. Daarnaast is er een sterke integratie met andere cloud-oplossingen als Azure, Office 365 etc. De vraag of je cloud wel wil, hoeft dus niet meer gesteld te worden. De vraag is eerder wanneer en aan welk tempo je de overstap wil of kan maken. Dit vereist knowhow van cloud én Windows 10.

w102

Windows 10 en de cloud

WAT MET SUPPORT ?

Migratie afgerond en op naar het volgende project? Was het maar zo eenvoudig. Zoals bij elke migratie naar een nieuw besturingssysteem, verwachten uw eindgebruikers ondersteuning. En die hulp is niet altijd makkelijk te bieden wanneer je met een beperkte IT-afdeling zit, die alles draaiend moeten houden. Dan kan het een goed idee zijn om (tijdelijk) beroep te doen op externe ondersteuning van een partner. Zo worden uw IT-medewerkers verlost van het operationele werk en kunnen ze zich focussen op andere zaken. En uw medewerkers, die zijn blij dat ze steeds eenzelfde aanspreekpunt vinden voor alle nodige hulp.

Uw eingebruikers verwachten ondersteuning

LICENSING ?

Licensing is voor elke organisatie een heikel punt. Niemand wil immers te veel licenties hebben (dus te veel betalen), maar niemand wil er ook te weinig hebben, met alle bijhorende risico’s. Bovendien is het best wel moeilijke materie. Zo zien we een grote verschuiving van een licentie per machine, naar een licentie per gebruiker, hetgeen voor een nog grotere complexiteit zorgt. Daarom is het goed om beroep te doen op een Microsoft partner met de juiste licensing competentie. Deze zal je bijstaan bij de aankoop of huur van de juiste licenties zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Plus sécurisant que jamais

Licensing, een heikel punt

Meer weten over Windows 10? Hier vind je nog een aantal praktische gidsen