Windows 10 is nu al meer dan een jaar geleden gelanceerd. Waar we een sterke adoptie zien bij de thuisgebruikers, kijken bedrijven en organisaties nog de kat uit de boom. Begrijpelijk want de overstap naar een nieuw OS doe je niet lichtzinnig. Het legt heel wat druk bij zowel de eindgebruikers als de IT-afdeling. Toch weet die laatste dat ze de migratie eens zal moeten starten. Maar hoe, wanneer en waarom nu? Wij geven je alvast 5 redenen waarom de tijd nu rijp is om aan Windows 10 te denken.

Windows-10-logo_une

1 jaar al voor Windows 10 !

FOCUS OP VEILIGHEID

Uit meerdere studies blijkt dat veiligheid een van de grootste kopzorgen is voor CIO’s. Al te vaak laten we echter acties met betrekking tot de veiligheid van een computer in handen van de eindgebruiker, waardoor er zich ernstige problemen kunnen voordoen. In Windows 10 zijn er zo een aantal handige tools gestoken, die de IT-afdeling toelaten zowel proactief als reactief te gaan handelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om privé- en bedrijfsdata te gaan scheiden, verdachte files en programma’s te blokkeren,  data vanop afstand te verwijderen, aanandere manieren om in te inloggen te denken zoals gezichtsherkennning, vingerafdruk en vele anderen.

KLAAR VOOR DE CLOUD

Meer en meer organisaties maken gebruiken van cloud-diensten en software-as-a-service applicaties. Als gebruiker wil je hiervoor niet telkens afzonderlijk inloggen met verschillende paswoorden en logins. Dankzij nieuwe mogelijkheden in Windows 10, log je in met dezelfde gegevens waarmee je je aanmeldt bij de opstart van je machine. Ook de backup gebeurt in de cloud. Zo wordt je data automatisch in de cloud opgeslagen en kan je “restoren” indien nodig.

WINDOWS-AS-A-SERVICE

Windows 10 is het allerlaatste besturingssysteem van Microsoft. Automatischeupdates voorkomen de tussenkomst vanIT. Natuurlijk blijft IT in controle en kan ze hierover zelf beslissen.

MAKKELIJKERE PROVISIONING

Veel IT-afdelingen vinden het lastig om steeds nieuwe ‘images’ te maken voor verschillende types van gebruikers. Dankzij provisioning packages in Windows 10 wordt dit een stuk makkelijker.

DEVINCE ONAFHANKELIJK

Of je nu een pc, tablet, smartphone of zelfs x-box hebt, Windows 10 behoudt steeds dezelfde look and feel. Dit is niet alleen makkelijker voor de gebruiker, maar vooral voor de app ontwikkelaar. Zo kan je éénzelfde programma over deze verschillende devices gebruiken.

Meer weten, download dan onze gids: Migrating to Windows 10: a practical guide