Wat hebben een hotelketen in de Benelux en de metro in Madrid met elkaar gemeen? Het zijn beiden bedrijven die op succesvolle wijze digitale transformatie hebben doorgevoerd. Deze en nog 10 andere klantencases getuigen van de vooruitgang door digitale transformatie.

Capture nl TEXT

OPTIMAAL DIGITAAL COMFORT met de hotelgasten als winnaar

Steeds meer hotels spelen in op de nieuwe mogelijkheden van moderne digitale technologieën: van een robot butler tot online badkamerspiegels en douchen 2.0. Digitale transformatie met de gast als winnaar. Hospitality en digitaal vormen vaak een succesvolle combinatie.

AccorHotels werkte een meerjarenplan uit rond digitale transformatie met een hoge kwaliteit Wi-Fi verbinding in alle hotels op Benelux niveau als één van de “must haves”. Dankzij Econocom’s financieringsoplossingen was AccorHotels in staat om de eerste stap van haar digitale plan door te zetten. De hotelketen beschikte uiteraard reeds over een Wi-Fi verbinding, maar was benieuwd naar de mogelijkheden voor een stabieler netwerk en een hogere kwaliteit. Dankzij een financieringsoplossing behield AccorHotels haar cashflow. Zo zijn ze nu in staat om hotelgasten net dat beetje extra te bieden als het gaat om de digitale ervaring van hun bezoekers. Met 45 connected hotels in de Benelux is AccorHotels klaar voor de volgende stap in haar digitale plan.

 

Digital stories 1

Nieuwe Wi-Fi hotspots in alle kamers, lobbies en gangen voor Accorhotels.

 “De digitale revolutie is niet alleen merkbaar in de hotel-industie, maar ook in ons dagelijks leven. Deze opwindende verandering heeft echter wel een aantal belangrijke basispunten. Een daarvan is uiteraard een goede internet verbinding. Dat is dus precies waarom wij het belangrijk vonden om gasten te voorzien van de perfecte internetverbinding tijdens het verblijf.”

Caro van Eekelen, COO van Hotel Services Benelux voor AccorHotels

De digitale transformatie van hotels heeft invloed op de gehele customer experience, van check-in tot check-out. Nu het hotel van de toekomst langzaam haar intrede maakt, richten hotels zich op het aanbieden van state-of-the-art technologieën die nieuwe bezoekerservaringen waarmaken.

IN DE SPOTLIGHT MET DE METRO VAN MADRID

Het besparen van energie is een belangrijk aspect voor de publieke sector. Dat geldt ook voor de Spaanse hoofdstad Madrid. Als onderdeel van het energiebesparingsplan werden de lichtsystemen vervangen in 60 verschillende metro stations verspreid over de hele stad. Dankzij slimme LED oplossingen is de energiebesparing zelfs groter dan werd gedacht; 15% meer dan de originele targets!. Daarbovenop werd er een intelligent systeem geïnstalleerd dat de lichtsterkte af laat hangen van de hoeveelheid reizigers op de stations, dit om op termijn nog meer besparingen te kunnen realiseren.

Digital stories 3

Bent u benieuwd naar de financieringsmogelijkheden van LED verlichting? Contacteer ons.

MEERWAARDE IN DE DIGITALE REVOLUTIE

“Econocom streeft ernaar om complexe projecten succesvol te implementeren, te garanderen dat deze veilig en soepel verlopen, en een boost te geven aan de performance. Op deze manier bieden we klanten een echte nieuwe service en maken we digitale innovatie tastbaar en interessant. Door bedrijven te voorzien van praktische ondersteuning bij hun digitale transformatie bieden wij een belangrijke meerwaarde in de huidige digitale revolutie. Onze digital stories zijn het concrete bewijs van onze toegevoegde waarde voor iedereen die bij dergelijke projecten betrokken is. En het avontuur is nog maar net begonnen!”, aldus Bruno Grossi, Executive Director van Econocom Group.

Eens met ons rond de tafel zitten om te bekijken wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen op het vlak van digitale transformatie? Vul ons contactformulier in.

LMeer lezen over praktijktoepassingen op het vlak van digitale tranformatie?