Accenture rapporteert dat de potentiële kostenbesparing van third party maintenance tussen de 30 en 60 procent ligt. Daarmee is het geen verassing dat third party maintenance een toptrend in IT wordt genoemd. Accenture, één van de meest invloedrijke specialisten in business trends en inzichten geeft aan in hun “Spend Trend Report” dat third party maintenance een “no-brainer” is. Het rapport bevestigt wat onze klanten elke dag ervaren: een betere globale support aan een lagere prijs in vergelijking met OEM-contracten.

WAT IS THIRD PARTY MAINTENANCE?

Third party maintenance of TPM is een alternatieve keuze voor hardware support van servers, storage en netwerksystemen, anders dan de originele fabrikant (original equipment manufacturer of OEM). Third party maintenance providers bieden een gevarieerde dienstverlening met:

 • Een 24/7 service desk voor continue technische support,
 • Assistentie door gekwalificeerde ingenieurs ter plaatse,
 • Een flexibele SLA op basis van uw behoeften,
 • Vervanging en vernieuwing van hardware,
 • Continue monitoring van hardware defecten van op afstand,
 • Toegang tot een service portal met real-time informatie,
 • Enz.

Niet voor niets zegt Accenture dat TPM “better savings potential” en “better global coverage” biedt dan de fabrikanten.

Lees ook: 5 redenen om te kijken naar third party maintenance

SUPERIEURE SERVICE

De kwaliteit van third-party IT-maintenance is veel hoger dan de service van de fabrikanten zelf. Waar de ingenieur van een OEM gefocust is op één enkel platform, hebben de ingenieurs van een third party maintenance provider ervaring met heel veel verschillende platformen. Als onafhankelijke derde partij kunnen we in eender welke IT-infrastructuur de technische uitdagingen overzien.

Een third party maintenance provider is niet gericht op het upgraden of vervangen van eigen hardware, maar wel op onderhoud en customer support. Dat betekent ook een supportovereenkomst die aangepast is aan de noden van uw organisatie. Eentje die de levensduur van uw hardware verlengt.

Bij Econocom investeren we in een intern team van 500 gekwalificeerde ingenieurs en een uitgebreide voorraad aan reserveonderdelen in eigen beheer.

WAAROM IS TPM GOEDKOPER?

De OEM-serviceprovider haalt vooral winst uit het vernieuwen en upgraden van hardware, in plaats van het te onderhouden. Daarom schieten de prijzen van OEM-contracten de lucht in na de service end of life van hardware.

Als de standaard contractduur van de fabrikant afloopt, kan u bij de fabrikant kiezen tussen een dure verlening van het servicecontract of vervanging van de apparatuur (niet veel duurder); en dat terwijl de apparatuur nog prima functioneert en nog jaren meekan.

Dit is precies het punt waarop Third Party Maintenance zeer interessant is. Wij nemen het onderhoud over en u houdt een betrouwbare, up-to-date infrastructuur tegen significant lagere kosten. Waar ook ter wereld uw datacenters gevestigd zijn.

In hetzelfde rapport van Accenture worden de besparingen geschat tussen de 30 en 60 procent wanneer overgeschakeld wordt van fabrikant naar een TPM-provider. Een fabrikant zal voor zijn eigen merk zelf steunen op hardware support van een third party maintenance provider in regio’s waar ze niet actief zijn. Waarom dan niet direct kiezen voor de third party maintenance optie?

EÉN AANSPREEKPUNT VOOR HARDWARE MAINTENANCE VAN VERSCHILLENDE MERKEN

U zult het beamen… in de praktijk hebben organisaties een mix aan merken apparatuur in hun datacenters. Dat maakt het lastig om het overzicht te bewaren in een kluwen aan OEM-supportcontracten.

Met een TPM-partij werkt u met een allesomvattend supportcontract dat vaak flexibel aangepast kan worden naar specifieke noden of een vernieuwde situatie. Bovendien heeft u één enkel aanspreekpunt voor de monitoring, support en vervanging van uw volledige IT-infrastructuur.

IS THIRD PARTY MAINTENANCE VOOR U?

Als u graag meer wil weten en wil kijken of third party maintenance de juiste oplossing is voor uw organisatie, bel ons op het nummer +32 2 790 82 22 of doe een vrijblijvende aanvraag via dit formulier.

We doen een gratis en onafhankelijke analyse van uw huidige hardware support situatie. Daarna komen we met een plan van aanpak, aangepast aan uw noden en waarmee er weer geld vrijkomt in uw IT-budget.

DE TROEVEN VAN ECONOCOM

 • De toegevoegde waarde van inventory-management-services
 • Zeer flexibele contracten met klant-specifieke Service Level Agreements
 • Inclusief korte responstijden, gegarandeerde reparatietijden, flexibele contractuur
 • Merkonafhankelijk onderhoud (hardware & OS-softwaresupport)
 • Service op alle A-merken, zoals: HP, Dell, EMC, Cisco, IBM, Oracle, HDS, NetApp, Fujitsu
 • Een eigen field serviceorganisatie, flexibel en deskundig

Download hier een overzicht van alle technologieën die wij ondersteunen.