De cijfers zijn duidelijk; de ultramobiele laptop doet het momenteel goed. Hoewel de verkoop van traditionele pc’s en laptops in het slop zat, is dit niet het geval voor de ultrabook. De reden ligt voor de hand. Krachtig, licht en ze zien er bovendien goed uit; alles wat de mobiele gebruiker van vandaag wil. Constructeurs als Lenovo, HP, Dell, Asus, Apple en Acer spelen hier natuurlijk handig op in en hebben dit jaar heel wat nieuwe modellen in petto.

ordinateurs-ultraportables_une

Volgens de laatste cijfers van Gartner werden er in 2016 wereldwijd 260,183 miljoen computers gekocht, een daling van 3,7% ten opzichte van 2015. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat we langer wachten om onze computer te vervangen omdat we meer gebruik maken van onze smartphone. Deze achteruitgang is te zien bij alle constructeurs, uitgezonderd bij Dell. Toch is er licht aan het einde van de tunnel. De ultrabooks kennen een sterke groei en Gartner voorziet tegen 2018 opnieuw een stijging in het aantal verkochte computers. Zo verwacht men in 2019 85 miljoen verkochte ultrabooks, een serieuze stijging ten opzichte van 2016 (49 miljoen). 

ventes pc 2016

De constructeurs zetten zich alvast schrap om de strijd met de eindgebruiker aan te gaan. Volgende devices worden dit jaar al verwacht.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

lenovo carbon

De Lenover Thinkpad X1 Carbon 2017 weegt 1,13kg, heeft een dikte van 15,95mm en biedt een 14 inch scherm. Verder heeft de batterij een autonomie van 15 uur en is er ook 4G LTE-A en WiGigTM  voorzien. De touch sensor-vingerafdruklezer zorgt voor extra beveiliging. Dankzij Windows Hello kan je zelfs inloggen met gezichtsherkenning van de infraroodcamera. Deze nieuwe ultrabook wordt verwacht in februari.

HP EliteBook x360

HP EliteBook x360_All Modes

Met een batterijduur van 16,5 uur en een 360° flexibiliteit, is de Elitebook X360 het nieuwste vlaggenschip van HP. Hij biedt een 13.3 inch 4k scherm, Windows Hello en een stylus voor professioneel gebruik. Met hoogwaardige geluidskwaliteit en sneltoetsen voor conference calls, is deze op maat van de mobiele professional.

Ultraportable Acer Swift 7

Acer Swift 7

Met zijn 13.3 inch scherm, 1.13kg en dikte van 0,98 cm, is de Acer Swift 7 de dunste ultrabook ter wereld. Hij biedt tot 9 uur batterij-autonomie en was een van winnaars van de Innovation Honorees in de Computer & Components categorie op CES 2017.

Dell XPS 13

Deze ultradunne laptop (13.3 inch) heeft een vrijwel randloos beeldscherm, waardoor je meer scherm en toch een lichter gewicht bekomt. De krachtige processor zorgt voor snelheid en betrouwbaarheid. De batterij houdt tot 18 uur en met één kabel voor voeding, ethernet, audio en video kan je geavanceerd docken.

Dell

Geïnteresseerd om een van deze modellen te proberen? Contacteer ons.